Apelsinmuffins med noblesse och färskostfrosting



Apelsinmuffins med noblesse och färskostfrosting
🍊
3 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.5 dl mjölk
0.5 dl mjölk
1 apelsin
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ihop ägg och socker lätt och luftigt.
🍊
Smält smöret i en kastrull, tag från plattan och tillsätt mjölken.
🍊
Riv zesten, skala apelsinen med kniv så att de är helt rena från skal men fortfarande hela. Tag ut filéerna och skär i mindre bitar. Krama ut all saft från det som är kvar från apelsinen.
🍊
Sikta mjöl och bakpulver.
Färskostfrosting
Vispa ihop 2 dl vispgrädde med 100g Philadelphia färskost och 100 g florsocker. Tillsätt vaniljessens och ev karamellfärg (gärna pastafärg) efter tycke och smak.
Detta spritsad på de helt avsvalnade muffinsen.
2 tsk bakpulver
12-15 Noblesse
🍊
Vispa ihop ägg och socker lätt och luftigt.
🍊
Smält smöret i en kastrull, tag från plattan och tillsätt mjölken.
🍊
Riv zesten, skala apelsinen med kniv så att de är helt rena från skal men fortfarande hela. Tag ut filéerna och skär i mindre bitar. Krama ut all saft från det som är kvar från apelsinen.
🍊
Sikta mjöl och bakpulver.
🍊
Nu ska smörblandningen, apelsinzest, apelsinbitar och apelsinsaft och mjölblandningen omväxlande blandas i äggsmeten. Blanda till en jämn smet.
Nu ska smörblandningen, apelsinzest, apelsinbitar och apelsinsaft och mjölblandningen omväxlande blandas i äggsmeten. Blanda till en jämn smet.
🍊
Fördela i 12-15 st muffinsformar.
Fördela i 12-15 st muffinsformar.
🍊
Grädda i 15 minuter i 200°C
Grädda i 15 minuter i 200°C
🍊
Lägg på en noblesse direkt när de kommer ut från ugnen. Låt svalna.
Lägg på en noblesse direkt när de kommer ut från ugnen. Låt svalna.
🍊

Färskostfrosting
Vispa ihop 2 dl vispgrädde med 100g Philadelphia färskost och 100 g florsocker. Tillsätt vaniljessens och ev karamellfärg (gärna pastafärg) efter tycke och smak.
Detta spritsad på de helt avsvalnade muffinsen.
🍊
Ät och njut!
