Mascarponeglass

Vill man ha en riktigt lättgjord glass som dessutom är mycket god så bara måste man prova denna.
Med endast några få ingredienser får man en riktigt krämig och god glass.
Recept
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 ask mascarpone
1 burk kondenserad mjölk
Smaksättning:
1 dl outspädd hallonsaft
1 pkt dubbel-daim
Gör så här:
(Häll den outspädda saften i en form, tex. en brödform, och ställ in i frysen och låt den frysa hård innan glassen läggs i )
1:Vispa grädden
2: Tillsätt mascarponen, vispa snabbt ihop med grädden.
3: vänd ner den kondenserade mjölken i blandningen.
Smaksättning: Hacka Daimen i småbitar och rör ner i smeten. Glassmeten hälls över den frusna saften. Hallonsaften kommer att bli som en saftspegel när glassen är färdig. Frys nu allt i 5-6 timmar. Ta upp en stund innan så den blir lite mjuk innan den ska ätas. SÅ GOD!
Jag valde att spritsa vispad grädde på den frusna glassen och dekorera med frystorkade hallon för att sen ställa in den i frysen igen för att även grädden skulle frysa. Då blir det mer som en glasstårta.