Körsbärspaj


Recept:
1 liter urkärnade körsbär
3 msk maizena
1 dl florsocker
2 msk citronsaft
🍒
Blanda detta väl i en skål.
🍒
4 dl vetemjöl
150 g kallt smör(tärnat)
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 msk vatten
🍒
Kör mjöl och smör i matberedaren till det är riktigt finfördelat. Lägg i resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp och plasta i degen. Låt vils i kyl 20 minuter.
🍒
Jag bakar dessa i portionsstorlek i ett muffinsbleck eller muffinsformar.
Kavla ut degen tunnt. Ta ut rundlar en bit större än formfördjupningen i muffinsblecket. Tryck ner i formen och skär bort överflödig deg runt kanten. Fyll på med körbär. Ta ut en mindre rundel till locket. Gör ett hål i locket. Går även fint att dekorera med dagblad eller cirklar eller vad man vill.
🍒
Grädda i 175 ° i 30 minuter till de fått fin färg. Serveras varma med vaniljglass.

