Snäckor eller sniglar?
Kanelbullar eller kanelsnäckor? Vad säger man? Vad heter det då när fyllningen är jordgubbssylt? Jordgubbssnäckor eller jordgubbsbullar? På danska skulle man säga kanelsnegle som ju faktiskt blir kanelsnigel. Oavsett så tycker jag det är gott att byta ut fyllningen på dessa då och då.

Recept:
100 g smör
25 g jäst
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
0.5 tsk salt
14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
Kanel
Strösocker
Eller
Jordgubbssylt
Blanda alla ingredienserna med en degblandare i ca 10 min. Låt jäsa i 40-60 minuter
Blanda under tiden smör, socker och kanel mjukt.
Efter jäsningen delas degen i två bitar och kavlas ut till en rektangulär platta. ( Ju tunnare desto fler snurror blir det. Jag gillar färre men tjockare snurror.)
Bred ut kanel blandningen på ena biten och jordgubbssylten på andra.
Rulla nu degen till en lång orm. Denna delas i 12-20 bitar som placeras i pappersformar. Annars placeras bullarna ganska tätt på en långpanna som brytbröd.
Låt jäsa ytterligare 40-60 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda på 175 ° i 12-15 minuter.