Söt Fänkålslimpa
Resterna av filmjölken i kylen, rågmjöl och sirap, och lite till förstås, sen har vi fantastiskt gott bröd till frukosten imorgonbitti.

Recept:
Ta resterna ur filpaketet kanske 5 dl, tryck ut 1-1,5 dl brödsirap, strö över resterna av vad som är kvar i fänkålspåsen, det kan väl vara 1 msk, tag även den öppnade påsen med brödkryddor (halv påse) och häll över. Nu behöver man jäst och jag hade en bit på 30-40 g som jag tyckte var lagom. Den smulade jag ner i bland det andra. En klick rumsvarmt smör och slutligen mjöl. Ta 4-5 dl rågmjöl och resten vetemjöl. Här får man hälla i tills det blir en bra konsistens jag vet inte riktigt hur mycket det är men om jag skulle gissa så 10 dl kanske? Nu körde jag degen l ä n g e i maskinen först 10 min innan 2 tsk salt sen nog lika länge efter. Jäs dubbelt så stor. Forma fyra knubbiga limpor lägg i en långpanna, jäs dubbelt igen. Grädda 225° till 97°. Smaskens!

