Pepparkakstårta

                                        ❤❤❤

Pepparkakstårta

2 st 16 cm (Går säkert att göra en stor istället.)
175° i 45 min

Tårtbotten 

5 ägg
3 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor

Vispa ihop ägg och socker 5 min i assistent.
Sikta ner torra ingredienserna. Vänd ner i äggsmeten.
Fyll i 2 st 16 cm springformar med förhöjd bakpapperskant.

Lingongrädde

5 dl grädde
2 dl frysta lingon
3/4 dl socker
allt lingonsylt

Blanda socker och lingon. Rör om då och då till sockret lösts upp och lingonen tinat.
Alternativ använd lingonsylt.
Vispa grädden fast och smaksätt med lingonen.

Färskostglasyr 

5 dl grädde
240 g färskost/Philadelphiaost
200 g florsocker
2 tsk vaniljextrakt/1 vaniljstång.

Blanda allt i en skål och vispa krämigt.

Dekoration

Pepparkakor

Montering

Grädda tårtbottnarna. Låt svalan helt. 

Blanda ihop lingongrädden.

Gör frostingen

Dela tårtbottnarna i fyra lager.

Bred på lingongrädde på nedersta botten och bygg upp tårtan 1 botten i taget med lingongrädde mellan varje. (Gör samma med den andra bottnen )

Spackla hela tårtan med färskostfrostingen. Spritsa ut 8 toppar. Dekorera sidorna med pepparkakor. Strö över pepparkakssmul på toppen och dekorera ytterligare med några pepparkakor.

                                       

 

❤❤❤

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0