Äppelbullar

Äppelbullar 🍎
Ca 40 st
225°
Ingredienser
🍎
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
Skalet av 1 citron
1 tsk mortlade kardemummakärnor
14 dl vetemjöl
🍎
Äppelmos
🍎
500 g urkärnade äpplen
2 msk socker
2 msk vatten
🍎
Ägg
Smält smör
Socker och kanel
🍎
Värm mjölken till 30 g, tillsätt smöret. Häll skötvätskan över jästen och låt jästen lösas upp. Tillsätt övriga ingredienser och är det ihop till en elastisk deg. Gärna 5-10 min i maskin eller något längre för hand.
Jäs i 45minuter.
🍎



Mixa ihop till ett äppelmos.
Häll upp i en skål och plasta in.
Låt svalna.

Forma 40 bullar av vetedegen.
Jäs i 45 minuter.
🍎
Fyll en spritspåse med äppelmoset.
Använd en så lång och smal tyll som möjligt.
Fyll varje bulle med en rejäl klick äppelmos och känsla bullarna med uppvispat ägg.
🍎
Grädda i 10-12 min i 225°
Svalna under bakduk.
🍎
Pänsla bullarna med smält smör och rulla dem i socker och kanel.

🍎🍎🍎
