Äppelkaka med topping

 
 
Äppelkaka med topping 
1 st
175° 30 min
🍏
Ingredienser

2 ägg
1.5 dl socker
2 dl vetemjöl fullkorn
1 msk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
1.5 tsk bakpulver
0.75 dl kokhett vatten
4 äpple
🍏
Topping

175 g smör
3 dl vetemjöl fullkorn
1 dl socker
O.75 tsk bakpulver
🍏
Klä en form med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Vänd ner de torra ingredienserna.
Jag föredrar att använda vetemjöl, fullkorn men det går lika bra med vanligt vetemjöl.

Tillsätt vattnet.

Skala och skiva äpplena.

Häll smeten i formen och tryck i äppelbitarna.

Grädda i 15 min.
🍏
Gör toppingen under tiden.

Smält smöret i en kastrull.

Tillsätt de torra ingredienserna och rör om.

När kakan är gräddad 15 min häller du på smeten.
🍏
Gör smeten precis innan du ska hälla den på kakan annars blir den för tjock och du får klicka ut den i små klickar. Det funkar kär det också.
🍏
Höj ugnen till 200°, Grädda ytterligare 20 min, till kakan fått fin färg.

Servera den varm med vaniljsås eller kall som en kaka till kaffet. 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0