Äppelsockerkaka

🍎
Vad kan väl vara godare en höstlig eftermiddag än en stor bit hembakad äppelkaka. Denna är gjord med en enkel sockerkakssmet som grund.
🍎
Receptet är till 2 springformar eftersom jag gillar lite tunnare kaka med mycket goa äpplen. 😁
20 min i 200°
🍎
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
175g smör
2 tsk bakpulver
3 dl fullkornsvetemjöl
Ev. 1 msk vaniljextextrakt
2 urkärnade äpplen
1 tsl Kardemummakärnor.
🍎
Smält smöret låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda i mjöl och bakpulver och det avsvalnade smöret med en slickepott.
Smöra och mjöla 2 formar.
Skiva urkärnade äppelhalvor tunnt.
Stick ner dem i smeten i ett fint mönster.
Strö över finmortlade kardemummakärnor. Mums!
Grädda i 175° till fin färg och kakan släpper kanten lite. 🍎🍎🍎
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda i mjöl och bakpulver och det avsvalnade smöret med en slickepott.
Smöra och mjöla 2 formar.
Skiva urkärnade äppelhalvor tunnt.
Stick ner dem i smeten i ett fint mönster.
Strö över finmortlade kardemummakärnor. Mums!
Grädda i 175° till fin färg och kakan släpper kanten lite. 🍎🍎🍎
