Hasselnötsbiscotti

Hasselnötsbiscotti
Ca 50 st
175°
☕
6 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
200 g hasselnötter
4 ägg
3 dl socker
2.5 dl hackad mjölkchoklad
☕
Kör mjöl, kakao, salt, bakpulver och hasselnötterna i matberedaren tills nötterna är stora som ärtor. Det går fort.
☕
Vispa upp äggen och sockret ljust och luftigt.
Tillsätt den hackade chokladen och de torra ingredienserna i äggsmeten.
Blanda in det med en slickepott.
☕
Tag ut degen på ett mjölat bord. Detta är en mycket kladdig deg.
Tag hjälp av en degskrapa och forma degen till en lös rulle.
Dela rullen i 4 bitar.
Varje bit formas till en ca 25 cm lång längd.
Placera 2 på varje plåt.
☕
Grädda 175° i 20 min.
☕
Låt bröden svalna en aning innan de skärs i 1.5 cm tjocka bitar.
Torka dessa i ytterligare 20 min i 175°.
☕
Stäng av ugnen. Öppna ugnsluckan lite och låt skorporna svalna i ugnen.

Om inte alla skulle gå åt så går det bra att förvara dem i lufttät burk i 1 vecka. Går även att frysa.
