Hasselnötsbiscotti

 
 
 
 
Hasselnötsbiscotti

Ca 50 st
175°

6 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
200 g hasselnötter
4 ägg
3 dl socker
2.5 dl hackad mjölkchoklad

Kör mjöl, kakao, salt, bakpulver och hasselnötterna i matberedaren tills nötterna är stora som ärtor. Det går fort.

Vispa upp äggen och sockret ljust och luftigt.
Tillsätt den hackade chokladen och de torra ingredienserna i äggsmeten.
Blanda in det med en slickepott.

Tag ut degen på ett mjölat bord. Detta är en mycket kladdig deg.
Tag hjälp av en degskrapa och forma degen till en lös rulle.
Dela rullen i 4 bitar.
Varje bit formas till en ca 25 cm lång längd.
Placera 2 på varje plåt.

Grädda 175° i 20 min.

Låt bröden svalna en aning innan de skärs i 1.5 cm tjocka bitar.
Torka dessa i ytterligare 20 min i 175°.

Stäng av ugnen. Öppna ugnsluckan lite och låt skorporna svalna i ugnen.
 
 

Om inte alla skulle gå åt så går det bra att förvara dem i lufttät burk i 1 vecka. Går även att frysa.
 
 

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0