Ljust söndagsbröd

 
 
Ljust söndagsbröd

1 st
250° 22 min
ingredienser
6-7 dl vetemjöl
3 dl vatten
>5 g jäst
1 tsk salt
🍞
Sätt degen på ovanstående ingredienser på lördagsmiddag.
Det går alldeles utmärkt att blanda degen för hand med en slev eller slickepott. Den blir något kladdig. Det behövs inte arbetas mer än att degen har precis gott ihop. Dvs 1 minut kanske.
🍞
Plasta bunken. Låt det stå i rumstemperatur.
🍞
På lördagskvällen har den kärt rejält, då lyfts degen från ytterkanten över mitten 3-4 gånger med hjälp av slickepott eller med handen som först hoppats i kallt vatten. Detta upprepas ytterligare en gång under kvällen med 30-60 min vila.
Nu ser man att degen är mer och mer spänstig.
🍞
Har du inte alltför varmt kan degen stå i bunken med plast över i rumstemperatur över natten.
🍞
Söndagsmorgon

Sätt på ugnen på högsta värme.
🍞
Häll försiktigt ut degen på mjölat bör och forma väldigt försiktigt den till en limpa med hjälp av en degskrapa. Forma en rektangel och vik in långsidorna i treslag.
🍞
Spruta i rikligt med vatten i ugnen med hjälp av en blomspruta eller släng i 0.5 dl direkt på utskotten direkt när brödet åker i i ugnen.
🍞
Grädda på hög värme.
🍞
Njut nybakat till söndagsfrukosten.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0