Päronkaka

PÄRONKAKA
🍐
 
                              🍐🍐🍐
Pajbotten
🍐
3 dl fullkornsmjöl (Jag bytte ut 1 dl till finmixade sötmandel)
125g kylskåpskallt smör
🍐
Kör mjöl och smör i matberedaren till en grynig deg.
Häll degen i en pajform med avtagbar botten.
Tryck ut degen jämt i formen.
Picka botten.
Förgrädda 10-15 min 200°.
 
                              🍐🍐🍐
 
Fyllning
🍐
150 g rumsvarmt smör 
120 g strösocker
2 ägg
150 g sötmandel/mandelmjöl
Vaniljextrakt
🍐
Vispa ihop smör (rumsvarmt) med strösocker mjukt och luftigt. Tillsätt ägg, 1 i taget. Vispa ordentlig emellan.
Mixa mandeln till ett fint mjöl.  Blanda ner den finmixade sötmandeln (mandelmjöl bör också funka).
Smaksätt ev. med vaniljextrakt.
Fyll i fyllningen i det avsvalnade pajskalet.
🍐
1 burk Inlagda päron
2 msk plommonmarmelad 
🍐
Skiva sockerlagsinlagda päron och lägg dem dekorativt på smeten.
Grädda 40 min 175°.
Värm lite plommonmarmelad och pensla över hela kakan.
Då blir det en glansig och vacker yta. 
 
                              🍐🍐🍐
Joanna-livet med psykisk ohälsa
2018-09-18 @ 13:19:23
URL: http://www.joannahalvardsson.se

Så gott




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0