Päronkaka
PÄRONKAKA
🍐

🍐🍐🍐
Pajbotten
🍐
3 dl fullkornsmjöl (Jag bytte ut 1 dl till finmixade sötmandel)
125g kylskåpskallt smör
3 dl fullkornsmjöl (Jag bytte ut 1 dl till finmixade sötmandel)
125g kylskåpskallt smör
🍐
Kör mjöl och smör i matberedaren till en grynig deg.
Kör mjöl och smör i matberedaren till en grynig deg.
Häll degen i en pajform med avtagbar botten.
Tryck ut degen jämt i formen.
Picka botten.
Förgrädda 10-15 min 200°.
🍐🍐🍐
Fyllning
🍐
150 g rumsvarmt smör
120 g strösocker
2 ägg
150 g sötmandel/mandelmjöl
Vaniljextrakt
🍐
Vispa ihop smör (rumsvarmt) med strösocker mjukt och luftigt. Tillsätt ägg, 1 i taget. Vispa ordentlig emellan.
Vispa ihop smör (rumsvarmt) med strösocker mjukt och luftigt. Tillsätt ägg, 1 i taget. Vispa ordentlig emellan.
Mixa mandeln till ett fint mjöl. Blanda ner den finmixade sötmandeln (mandelmjöl bör också funka).
Smaksätt ev. med vaniljextrakt.
Fyll i fyllningen i det avsvalnade pajskalet.
Fyll i fyllningen i det avsvalnade pajskalet.
🍐
1 burk Inlagda päron
2 msk plommonmarmelad
🍐
Skiva sockerlagsinlagda päron och lägg dem dekorativt på smeten.
Grädda 40 min 175°.
Värm lite plommonmarmelad och pensla över hela kakan.
Då blir det en glansig och vacker yta.



🍐🍐🍐
URL: http://www.joannahalvardsson.se
Så gott