Citron cheesecake med hallonspegel

Nobake 16 cm springform
Ingredienser
Lemoncurd:
1 ägg
1 dl florsocker
1 citron (zest + saft)
15 g smör
Cheesecake:
Botten,
6 digistivekex
25 g smält smör
200 g färskost
1 dl strösocker
2 ägg (2 äggulor + 2 äggvitor)
2 dl grädde
0.5 tsk vaniljpasta
Hallonspegel:
2 dl bara bär hallonsaft
1 tsk
1. Börja med lemoncurden
Lägg alla ingredienserna utom smöret i en liten kastrull och värm på medelvärme under ständig omrörning. När det börjar tjockna tag av från plattan och rör ner smöret. Häll över in en annan skål och låt svalna.
Ingredienser
Lemoncurd:
1 ägg
1 dl florsocker
1 citron (zest + saft)
15 g smör
Cheesecake:
Botten,
6 digistivekex
25 g smält smör
200 g färskost
1 dl strösocker
2 ägg (2 äggulor + 2 äggvitor)
2 dl grädde
0.5 tsk vaniljpasta
Hallonspegel:
2 dl bara bär hallonsaft
1 tsk
1. Börja med lemoncurden
Lägg alla ingredienserna utom smöret i en liten kastrull och värm på medelvärme under ständig omrörning. När det börjar tjockna tag av från plattan och rör ner smöret. Häll över in en annan skål och låt svalna.
2. Krossa digistivekexen fint och blanda med det smälta smöret. Fördela detta i botten på en springform. Klä gärna kanterna på springformen med bakplåtspapper för att förlänga dem något om formen är för låg.
3. Vispa äggvitan till ett fast skum.
4. Vispa vispgrädden.
5. Blanda färskosten, äggulorna, sockret och vaniljpastan. Blanda sen i även grädde och äggvita.
6. Varva cheescakesmet och tunna spiraler med lemoncurd. Lemoncurden faller till botten om det blir för tjocka swirls.
7. Frys i minst 1 timme innan hallonspegel hälls på.
8. Koka upp hallonsaften och pektinet. Låt svalna lite. Häll det över cheesecaken. Frys ytterligare 1 timme.