Banankaka
Julhelgen har bjudit på så många godheter.
Fruktskålarna har fyllts på allteftersom.
Det som har blivit lite bortvalt och kvarglömt är framförallt bananerna. Men bara för att ingen vill äta prickiga bananer så betyder det inte att de inte tas tillvara.
Så finns det ratade bananer kvar i fruktskålen ta tillvara dem I en härligt julig banankaka.

Ingredienser:
125g rumsvarmt smör
1.5 dl rörsocker
1 dl strösocker
2 msk pepparkakskryddor
1 msk vaniljsocker
2 ägg
200 g hackad mörk choklad
100 g grovkrossade valnötter
3 bananer.
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver.
2 msk strösocker
2 msk sirap
_____________________________________
1.5 dl rörsocker
1 dl strösocker
2 msk pepparkakskryddor
1 msk vaniljsocker
2 ägg
200 g hackad mörk choklad
100 g grovkrossade valnötter
3 bananer.
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver.
2 msk strösocker
2 msk sirap
_____________________________________
10 bitar
♡Sätt ugnen på175°
Smöra och mjöla en form.
- Vispa ihop smör och socker ljust och luftigt.Tillsätt kryddorna och vaniljsockret, vispa ihop ordentligt.
- Tillsätt äggen ett I taget. Vispa väl.
- Tillsätt choklad och valnötter.
- Mosa två av bananerna och tillsätt i smeten. Spara den sista bananen.
- Rör ner vetemjöl och bakpulver med en slev eller slickepott i smeten.
- Fyll botten I den smorda och ströade formen med 2 msk strösocker och 2 msk sirap. Dela den sista bananen på längden och lägg på socker/sirapen.
- Fyll på med all smet.
- Grädda i 50-60 minuter i 175°

Näring för hela per bit
Fett 195 g 19.5 g
Kolhydrater 290 g 29.0 g
Protein 31.6 g 3.16 g
Fibrer 25.9 g 2.59 g