Blåbärsdrottning

Blåbärsdrottning
Sockerkaka
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl ljummet vatten
1 dl färsta/styckefrysta blåbär
Glasyr
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 äggula
1 dl blåbärssylt
Baka:
• Vispa ägg och socker pösigt.
• Sikta ner övriga ingredienser. Blanda med en slickepott.
• Häll smeten i en bakpappersklädd bakform.
• Grädda i 200 grader, 30 min.
• Låt kakan svalna.
• Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsockret och rör.
• Ta från värmen och rör ner äggula.
• Värm på sylten lite så den blir rinnigare och sila ner den i glasyrsmeten.
• Häll glasyren över den kalla kakan.
• Dekorera med bär.
Sockerkaka
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl ljummet vatten
1 dl färsta/styckefrysta blåbär
Glasyr
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 äggula
1 dl blåbärssylt
Baka:
• Vispa ägg och socker pösigt.
• Sikta ner övriga ingredienser. Blanda med en slickepott.
• Häll smeten i en bakpappersklädd bakform.
• Grädda i 200 grader, 30 min.
• Låt kakan svalna.
• Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsockret och rör.
• Ta från värmen och rör ner äggula.
• Värm på sylten lite så den blir rinnigare och sila ner den i glasyrsmeten.
• Häll glasyren över den kalla kakan.
• Dekorera med bär.
