Blåbärsdrottning

 
Blåbärsdrottning

Sockerkaka
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl ljummet vatten
1 dl färsta/styckefrysta blåbär

Glasyr
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 äggula
1 dl blåbärssylt

Baka:

• Vispa ägg och socker pösigt.

• Sikta ner övriga ingredienser. Blanda med en slickepott.

• Häll smeten i en bakpappersklädd bakform.

• Grädda i 200 grader, 30 min.

• Låt kakan svalna.

• Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsockret och rör.

• Ta från värmen och rör ner äggula.

• Värm på sylten lite så den blir rinnigare och sila ner den i glasyrsmeten.

• Häll glasyren över den kalla kakan.

• Dekorera med bär.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0