Formfranska

Formfranska
Ingredienser
500 g kallt vatten (5 dl)
50 g jäst
20 g honung
25 g kallt smör
1 äggula
850 g vetemjöl
10 g salt
Baka
Blanda alla ingredienserna utom saltet i en degblandare och kör I 10 minuter. Blandar du förhand behövs det blandas ytterligare 5-10minuter.
Tillsätt saltet och blanda ytterligare 3 minuter.
Låt jäsa till dubbel storlek 30-45 min.
Forma 2 bröd. Pensla med mjölk och strö över vallmofrön.
Sätt på ugnen på 250°.
Låt jäsa igen till dubbel storlek, 30-45 min.
Kasta in 1 dl vatten I ugnen när bröden går in i ugnen.
Grädda i 5 minuter. Sänk sen värmen till 200°. Öppna ugnsluckan var 10:e minut.
Grädda sammanlagt i ca 25 minuter.
