Citronbullar

Citronbullar
24 st
215° -16 minuter
Ingredienser
Bulldeg
50 gr jäst
150g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk mortlad kardemummakärnor
14 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
1 dl lemoncurd
1 dl strösocker
Sockerlösning
Strösocker
Vatten
Baka
Blanda alla ingredienserna till bulldeg och kör i blandare i ca 10 min.
Låt jäsa under duk/plastfilm I 40 min/dubbel storlek.
Vispa smöret till fyllningen tillsammans med sockret och tillsätt lemoncurden.
Kavla ut 2 rektanglar 50x40 cm.
Bred på fyllningen.
Rulla ihop.
Dela varje längd i 12 bitar. Tryck ner mitten på biten med skaftet på en slev eller baksidan på en matkniv. Det ska inte skäras bara bli nedtryckt så kanterna vänder sig uppåt.
Jäs igen till dubbel storlek.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 16-17 minuter.
Koka upp socker och lite vatten tills sockerkristallerna är upplösta.
Pensla bullarna med sockerlösningen direkt de kommer ur ugnen.
24 st
215° -16 minuter
Ingredienser
Bulldeg
50 gr jäst
150g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk mortlad kardemummakärnor
14 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
1 dl lemoncurd
1 dl strösocker
Sockerlösning
Strösocker
Vatten
Baka
Blanda alla ingredienserna till bulldeg och kör i blandare i ca 10 min.
Låt jäsa under duk/plastfilm I 40 min/dubbel storlek.
Vispa smöret till fyllningen tillsammans med sockret och tillsätt lemoncurden.
Kavla ut 2 rektanglar 50x40 cm.
Bred på fyllningen.
Rulla ihop.
Dela varje längd i 12 bitar. Tryck ner mitten på biten med skaftet på en slev eller baksidan på en matkniv. Det ska inte skäras bara bli nedtryckt så kanterna vänder sig uppåt.
Jäs igen till dubbel storlek.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 16-17 minuter.
Koka upp socker och lite vatten tills sockerkristallerna är upplösta.
Pensla bullarna med sockerlösningen direkt de kommer ur ugnen.
