Midsommartårta


Midsommartårta
Ingredienser
Tårtbotten
5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning
5 dl vispgrädde
1 pkt mascarponeost
1-1,5dl florsocker
2 msk vaniljpulver typ marzan
500 g hackade jordgubbar
Jordgubbar och blommor till dekoration
Gör så här;
Sätt ugnen på 225°
Smöra och bröa 3 st 20 cm formar/folieformar eller 1 hög som sen delas till 3 bottnar.
Vispa ägg och socker poröst i ca 5 minuter.
Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner I äggsmeten.
Fördela i form/-ar och grädda i 20/40 minuter. Kolla med en sticka. Om stickan är torr är bottnarna färdiggräddade.
Låt svalna.
Vispa grädden och marzanpulvret till lösvispad grädde, tillsätt mascarpone och florsocker och vispa snabbt ihop allt. Tillsätt de hackade jordgubbarna. Blanda.
Börja med 1 botten lägg på gräddblandning i ett jämt lager. Lägg på en ny botten och nytt lager gräddblandning. Sen ytterligare 1 lager med botten och tillslut gräddblandning som täcker hela tårtan. Även på sidorna.
Dekorera!
Ingredienser
Tårtbotten
5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning
5 dl vispgrädde
1 pkt mascarponeost
1-1,5dl florsocker
2 msk vaniljpulver typ marzan
500 g hackade jordgubbar
Jordgubbar och blommor till dekoration
Gör så här;
Sätt ugnen på 225°
Smöra och bröa 3 st 20 cm formar/folieformar eller 1 hög som sen delas till 3 bottnar.
Vispa ägg och socker poröst i ca 5 minuter.
Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner I äggsmeten.
Fördela i form/-ar och grädda i 20/40 minuter. Kolla med en sticka. Om stickan är torr är bottnarna färdiggräddade.
Låt svalna.
Vispa grädden och marzanpulvret till lösvispad grädde, tillsätt mascarpone och florsocker och vispa snabbt ihop allt. Tillsätt de hackade jordgubbarna. Blanda.
Börja med 1 botten lägg på gräddblandning i ett jämt lager. Lägg på en ny botten och nytt lager gräddblandning. Sen ytterligare 1 lager med botten och tillslut gräddblandning som täcker hela tårtan. Även på sidorna.
Dekorera!

