Midsommartårta

 
 
 
 
Midsommartårta
Ingredienser
Tårtbotten
5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning
5 dl vispgrädde
1 pkt mascarponeost
1-1,5dl florsocker
2 msk vaniljpulver typ marzan
500 g hackade jordgubbar

Jordgubbar och blommor till dekoration

Gör så här;
Sätt ugnen på 225°
Smöra och bröa 3 st 20 cm formar/folieformar eller 1 hög som sen delas till 3 bottnar.
Vispa ägg och socker poröst i ca 5 minuter.
Sikta ner de torra ingredienserna  och vänd ner I äggsmeten.
Fördela i form/-ar och grädda i 20/40 minuter. Kolla med en sticka. Om stickan är torr är bottnarna färdiggräddade.
Låt svalna.
Vispa grädden och marzanpulvret till lösvispad grädde, tillsätt mascarpone och florsocker och vispa snabbt ihop allt. Tillsätt de hackade jordgubbarna. Blanda.

Börja med 1 botten lägg på gräddblandning i ett jämt lager. Lägg på en ny botten och nytt lager gräddblandning. Sen ytterligare 1 lager med botten och tillslut gräddblandning som täcker hela tårtan. Även på sidorna.
Dekorera!
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0