Nöt-tigerkaka

 
 
Kom på alldeles försent att det var min tur att stå för fredagsfika på jobbet. Nu var goda råd dyra. Något enkelt och gott behövde jag hitta på. En tigerkaka kanske? Det var så länge sedan jag gjorde en sån. Sen kan jag inte låta bli att twista till det lite.  Extra lyxigt känns det med smak av hasselnötter.
 
Nöt-tigerkaka
Ingredienser 
200g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker 
3 ägg
4 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
2 msk kakao
0,5 dl hasselnötskräm
2 msk Vaniljsocker 
 
0,5 dl grädde
200 g schweizernöt choklad 
 
Baka
1.
Hacka schweizernöt chokladen. Värm grädde till strax under kokpunkten. Häll i den hackade choklade. Blanda till en slät smet.
2.
Sätt ugnen på 175°
Smöra och mjöla en form.
3.
Vispa smör och socker mjukt.
Tillsätt äggen 1 i taget och vispa slät emellan. 
Sikta ner mjöl och bakpulver  och tillsätt mjölken. Vänd ner med en slickepott.
4.
Dela av 1/3 av smeten i en ny skål och tillsätt kakao och hasselnötskräm.
Tillsätt vaniljsockret i den ljusa smeten.
5.
Varva de olika smeten i sockerkaksform. Rör med en sticka i smeten med cirkelformade rörelser för att få en marmorerat effekt.
6. 
Grädda i 60 min.
7.
Ta ut kakan och vänd den upp och ner.
Häll på schweizernötganachen över det varma kakan.
Låt svalna.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0