Nöt-tigerkaka

Nöt-tigerkaka
Ingredienser
200g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk kakao
0,5 dl hasselnötskräm
2 msk Vaniljsocker
0,5 dl grädde
200 g schweizernöt choklad
Baka
1.
Hacka schweizernöt chokladen. Värm grädde till strax under kokpunkten. Häll i den hackade choklade. Blanda till en slät smet.
2.
Sätt ugnen på 175°
Smöra och mjöla en form.
3.
Vispa smör och socker mjukt.
Tillsätt äggen 1 i taget och vispa slät emellan.
Sikta ner mjöl och bakpulver och tillsätt mjölken. Vänd ner med en slickepott.
4.
Dela av 1/3 av smeten i en ny skål och tillsätt kakao och hasselnötskräm.
Tillsätt vaniljsockret i den ljusa smeten.
5.
Varva de olika smeten i sockerkaksform. Rör med en sticka i smeten med cirkelformade rörelser för att få en marmorerat effekt.
6.
Grädda i 60 min.
7.
Ta ut kakan och vänd den upp och ner.
Häll på schweizernötganachen över det varma kakan.
Låt svalna.
