Äppel och mandeltarte

 
 

 Äppel och mandeltarte
 
 
Kolasås
2 dl sirap
2 dl vispgrädde 
2 dl socker
30 g smör

Koka samman sirap,  vispgrädde och socker till 110°-115° tillsätt smör. 
Häll i burk och låt svalna några timmar eller över natten.

Pajbotten
125 g smör
3.5 dl mjöl
0.5 dl socker
1 ägg

Kör allt i en matberedare tills degen går ihop.
Kyl degen en stund.
Kavla ut och täck pajformen. 
Förgrädda det folietäckta pajskalet 10 min i 220°.

Frangipane/mandelkräm
1 påse mandlar 200g
2.5 dl strösocker
3 ägg
1 dl mjölk

Kör mandlarna i matberedaren till de är riktigt finmalda. 
Tillsätt socker och kör till det går ihop till mandelmassa. 
Tillsätt övriga ingredienser vispa till en jämn smet. Häll i pajskalet.

2 äpplen i tärningar.
 
Lägg dessa på mandelkrämen.

Fördela kolan över efter tycke och smak. Min kolasås blev för fast så jag fick forma strängar och lägga på.

Grädda i 225° i 15 -18 min.


Serveras med lättvispad grädde.
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0