Äppel och mandeltarte
Äppel och mandeltarte
Kolasås
Koka samman sirap, vispgrädde och socker till 110°-115° tillsätt smör.
Pajbotten
125 g smör
3.5 dl mjöl
0.5 dl socker
1 ägg
Kör allt i en matberedare tills degen går ihop.
Kyl degen en stund.
Kavla ut och täck pajformen.
Frangipane/mandelkräm
1 påse mandlar 200g
2.5 dl strösocker
3 ägg
1 dl mjölk
Kör mandlarna i matberedaren till de är riktigt finmalda.
2 äpplen i tärningar.
Fördela kolan över efter tycke och smak. Min kolasås blev för fast så jag fick forma strängar och lägga på.
Grädda i 225° i 15 -18 min.
Serveras med lättvispad grädde.
2 dl sirap
2 dl vispgrädde
2 dl socker
30 g smör
Koka samman sirap, vispgrädde och socker till 110°-115° tillsätt smör.
Häll i burk och låt svalna några timmar eller över natten.
Pajbotten
125 g smör
3.5 dl mjöl
0.5 dl socker
1 ägg
Kör allt i en matberedare tills degen går ihop.
Kyl degen en stund.
Kavla ut och täck pajformen.
Förgrädda det folietäckta pajskalet 10 min i 220°.
Frangipane/mandelkräm
1 påse mandlar 200g
2.5 dl strösocker
3 ägg
1 dl mjölk
Kör mandlarna i matberedaren till de är riktigt finmalda.
Tillsätt socker och kör till det går ihop till mandelmassa.
Tillsätt övriga ingredienser vispa till en jämn smet. Häll i pajskalet.
2 äpplen i tärningar.
Lägg dessa på mandelkrämen.
Fördela kolan över efter tycke och smak. Min kolasås blev för fast så jag fick forma strängar och lägga på.
Grädda i 225° i 15 -18 min.
Serveras med lättvispad grädde.