Mjuk jordnötskaka
Som vi älskar jordnötter i vår familj. Det är högt uppskattat. Så att jordnötter ska få stå för smaken i denna goda kaka ger goda möjligheter till succé. Är ni liksom vi förtjusta i jordnötter rycker jag att ni ska prova denna.

Ingredienser
100g rumsvarmt smör
2 dl rörsocker
1 dl crunchy jordnötssmör
1 krm salt
2 ägg
3.5 dl vetemjöl (fullkorn)
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 5 dl mjölk/filmjölk
Några hela jordnötter och lite smält choklad till dekoration.
Vispa ihop smör, socker, salt och jordnötssmör mjukt och fluffigt.
Vispa i ett ägg i taget.
Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt mjölk/filmjölk. Rör snabbt ihop.
Fyll 2 mindre formar till ¾ och grädda i 35 min.
(8 muffins-18 min, 1 stor form-50 min)
Ca tider. Känn med en sticka som ska vara torr när kakan är färdig.
Dekorera kakan med smält choklad.

