Kladdkaka med nougatganach

Ibland behöver man bara en enkel och snabbgjord bjudkaka.
Gör i god tid och låt den sätta sig lite. Som alla vet smakar kladdkakan bäst dagen efter.
Kladdkaka
100 g smör
100g hackad choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Nougatfyllning
1 dl grädde
150 g nougat
Sätt på ugnen på 175°
Börja med kladdkakan.
Allt blandas i en skål. Det blir mindre disk på de viset och det gillar vi.
Smält smör och choklad på svag värme
Rör ner sockret
Tillsätt ett ägg I taget. Blanda ordentligt.
Sikta I de torra ingredienserna.
Häll över smeten i en smörad och bröad form och grädda i 15-25 minuter.
Låt svalna!
Nu är det dags att göra ganachen.
Dela nougaten I mindre bitar.
Värm grädden till strax under kokpunkten.
Häll grädden över nougaten.
Låt svalna!
Häll nougaten över kladdkakan och ställ svalt i minst 1 timme.
