Päronbiskvier i ny form
Päronbiskvier i ny form

Blir 4 st 5x5 cm fyllda biskvier.
Det behövs fyrkantig silikonform.
200 gr tempererad vit choklad.
Botten:
2.5 dl mandelmjöl ( ev. byt ut hälften mot malda pistagenötter)
0.5 dl strösocker
2 äggvitor
Smörkräm:
150g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
1-2 msk päronarom
Grön geléfärg
Vispa äggvitor tillsätt socker och mandelmjöl.
Forma smeten till en15x20 cm platta på en bakduk och grädda i 12-15 minuter I 175°
Skär ut fyrkanter som passar i formen mina var 4.5x4.5 cm.
Låt svalna.
Vispa samman smör, florsocker, päronarom och äggulan slät och fluffigt.
Bre ut den tempererade chokladen på alla ytor i de fyrkantiga formarna. Mina formar var 5x5 cm.
Låt stelna.
Fyll på med smörkrämen
Tryck ner en grön marmeladkula.
Lägg på en biskvibotten.
Kyl 30 min.
Tryck ut biskvierna och dekorera med smält choklad och marmeladhack.

