Stekpannebröd
Så gott med nybakadetunna fina stekpannebröd. Inte heller så svårt att åstadkomma. Det som behövs är lite tid och sen har ett suveränt gott bröd som passar till det mesta.

Detta receptet räcker till 20 brödkakor.
500 g kallt vatten
25 g jäst
25 g rumsvarmt smör
30 g honung
600 g vetemjöl fullkorn
200 g rågmjöl
2 tsk färkålsfrö
15 g salt
Kör ner alla ingredienserna i en bakassistent och låt den arbeta degen 10 min i medellåg hastighet. Var extra försiktig med mjölet. Hellre för kladdig deg än för fast.
Arbetar du degen för hand behöver degen ytterligare några minuter.
Låt jäsa i 45-60 minuter.
Tag upp degen på mjölat bird och väg upp 60 g bitar alternativt dela degen i 20-22 bitar
Forma till bollar och låt dem vila på bänken medan de andra bearbetas.
När alla är formade är detdags att börja kavla. Mjöla ordentligt under och över.
Kavla ut till en tunn cirkel. Gafflar små hål eller kavla över båda sidorna med en kruskavel. Sen stämplade jag mina med en "homemade" stämpel för skojs skull.
Stapla dem I högar med n ångra stycken i varje. Tänk på att mjöla ordentligt mellan.
Börja grädda första högen när alla är färdigkavlade. Borsta bort överflödigt mjöl och grädda den i stekpannan på medelhög värme. Grädda ca 1 minut på varje sida.
Läg den i en hög under en handduk efter gräddningen så håller de sig mjuka och härliga.
Ät en direkt med smör på. Så gott!


Näringsvärde
För hela per bröd
Fett 46,7g 2.3 g
Kolhydrater 506.1g 25.3 g
Protein 92.6 g 4.6 g
Fibrer 76.0g 3.8 g
Kolhydrater 506.1g 25.3 g
Protein 92.6 g 4.6 g
Fibrer 76.0g 3.8 g