Bountypuck

 
 
 
 
 
 
 
 
CHOKLADMÖRDEG
125 g smör 
120 g florsocker (ca 2 dl) 
25 g kakao (1/2 dl) 
240 g vetemjöl (4 dl) 
en nypa salt 
50 g ägg (1st)
 
KOKOSFYLLNING
200 g kokosflingor (spara 1 msk till dekoration)
1 burk kondenserad sötad mjölk
 
250 g mjölkchoklad 
1 msk neutral olja
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa smör, florsocker, kakao, vetemjöl och salt till fina smulor i en matberedare eller för hand. 
2. Tillsätt ägget och jobba snabbt ihop till en deg. Plasta och kyl i minst 30 min. 
3. Kavla ut till ca 3 mm och tryck ut 32 cirklar med ett kakmått på 6 cm.
4. Baka i ca 10 min på 175 grader och låt svalna. 
5. Blanda kokosflingorna med nästan hela mjölken (blanda till en konsistens som är fast nog för att inte rinna av kexen)
Fördela en klick kokossmet på 1 kex och tryck på ett annat ( tänk sandwich)
6. Smält chokladen tillsammans med oljan.
7. Doppa puckarna i smält, gärna tempererad choklad. (Doppa först runt hela kanten, häll sen lite choklad på översta kexet och dra försiktigt av med en spatel.) Dekorera med chokladlinjer och kokosflingor.

 

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0