Kardemummasandwich


 
 

Ingredienser

8 - 9 glassar
  • 2,5  dl vetemjöl 
  • 1 dl kakao 
  • 0,5 msk vaniljsocker 
  • 150 g smör, rumstempererat 
  • 1 dl strösocker 
  • 0,5 tsk salt 
  • 1 st äggula 
  • 5 dl grädde
  • 1 förpackning mascarponeost
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 msk nykrossad/mortlad kardemumma.
  • Rabarbersylt
  • Smält mörk choklad som dekoration.
 
 

Gör så här

  1. Vispa grädden till svaga toppar.
  2. Vispa i mascarponen och den kondencerade mjölken. Tillsätt kardemumman.
  3. Frys glassen nästan genomfrusen men formbar.
  4. Glassen ska vara rumstemperatur så att glassen går att forma. Använd en form med bakplåtspapper i botten och på sidorna eller en bricka som går in i frysen. Stryk ut glassen i formen med baksidan av en matsked. Stryk så jämnt det går. Låt stå i frysen i 2 timmar.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör, socker och salt ljust och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt äggulan tillsammans med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn deg.
  7. Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
  8. Ta ut degbiten ur kylen och kavla ut den ganska tunnt och ta ut cirklar med en utstickare.
  9. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 minuter, ta ut och låt dem svalna helt.
  10. Ta ut cirklar med samma mått av glassen i lika stora bitar. Klicka ut en klick med rabarbersylt på varje glassbit.
  11. Lägg bitarna mellan två kakor vardera, dekorera chokladkexen med ringlad choklad, slå in i papper och låt ligga i frysen tills det är dags att servera.
  12.  



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0