Kardemummasandwich

Ingredienser
8 - 9 glassar
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0,5 msk vaniljsocker
- 150 g smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 st äggula
- 5 dl grädde
- 1 förpackning mascarponeost
- 1 burk kondenserad mjölk
- 2 msk nykrossad/mortlad kardemumma.
- Rabarbersylt
- Smält mörk choklad som dekoration.
Gör så här
- Vispa grädden till svaga toppar.
- Vispa i mascarponen och den kondencerade mjölken. Tillsätt kardemumman.
- Frys glassen nästan genomfrusen men formbar.
- Glassen ska vara rumstemperatur så att glassen går att forma. Använd en form med bakplåtspapper i botten och på sidorna eller en bricka som går in i frysen. Stryk ut glassen i formen med baksidan av en matsked. Stryk så jämnt det går. Låt stå i frysen i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör, socker och salt ljust och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt äggulan tillsammans med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn deg.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
- Ta ut degbiten ur kylen och kavla ut den ganska tunnt och ta ut cirklar med en utstickare.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 minuter, ta ut och låt dem svalna helt.
- Ta ut cirklar med samma mått av glassen i lika stora bitar. Klicka ut en klick med rabarbersylt på varje glassbit.
- Lägg bitarna mellan två kakor vardera, dekorera chokladkexen med ringlad choklad, slå in i papper och låt ligga i frysen tills det är dags att servera.
-