Rabarberpaj

 
Rabarberpaj med mandelmassa och härliga syrliga rabarber är bland det bästa jag vet. Nu på försommaren i rabarbertider är det en given eftermiddagsfika.
 
Ingredienser
4 ganska kraftiga rabarber
1 msk potatismjöl
200 g mandelmassa
175 g smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker 
 
Gör så här
Värm ugnen till 200° över och undervärme.
Tryck ut mandelmassan I bottnen på en pajform.
Skala och skiva rabarbern i mindre bitar och blanda med potatismjölet.
Blanda det smälta smöret med socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Fördela smeten över rabarberna.
Grädda i 12 minuter eller tills rabarberna blivit mjuka och pajen fått färg. Gräddningstiden kan variera beroende på storleken på rabarberbitarna.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0