Perfekt kladdkaka
Perfekt kladdkaka

3 dlströsocker
1 dlkakao
2 tskvaniljsocker
2 ägg
2 dlmjöl
Kakao till formen
20 hallon, till garnering eller vispad mjölkchokladganache
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn men vanlig ugnsvärme är bättre att använda till kladdkaka).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm diameter.
Smält smöret i en kastrull som rymmer resten av ingredienserna, låt svalna något.
Rör ner kakao, vaniljsocker och socker.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda slutligen i mjölet.
Häll i smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 12-14 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Tiden kan variera från ugn till ugn. Ta ut och skaka lite försiktigt på formen så ser du hur lös den är. Den stelnar liter mer när den kallnat.
Ta ut kladdkakan när den är klar, låt svalna. Pudra med kakao eller florsocker och pynta med färska hallon om du vill.
Alternativt spritsa på vispad chokladganache
Mjölkchokladganache; 100g grädde värms och hälls över 150g mjölkchoklad. Låt stå 1 minut rör sen ihop till en slät kräm. Kyl I minst 8-12 timmar.
Vispa med elvisp till fluffig konsistens. Spritsa på kakan.
