Hallonbiskvier


 
Hallonbiskvier

 

cirka 20 stycken

175°

Ingredienser 


200 g mandelmassa

1 äggvita

0.5 dl socker


Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hallon
200 g choklad till doppning


Baka:

Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt äggvitan och blanda ihop till en jämn smet. 

Spritsa små rundlar på bakplåtspappersklädd plåt.

Baka mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna på plåten.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till det är riktigt fluffigt. Tillsätt hallonen och vispa tills det har gått ihop sig till en jämn smörkräm.

 (Använder du frysta hallon, låt dem tina på hushållspapper så det inte blir för mycket vätska)

Spritsa eller skeda på fyllningen på botten så att de blir toppiga.

Ställ biskvierna i kylen  så att de blir riktigt kalla.

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.

Använd en liten kniv och tryck i botten på biskvin, doppa sedan i chokladen så att det täcker kanterna.

Låt stelna i kylen.
Biskvierna håller minst en vecka i kylen, och det går även jättebra att frysa in några.

 

 




 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0