Hallonbiskvier
cirka 20 stycken
175°
200 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hallon
200 g choklad till doppning
Baka:
Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt äggvitan och blanda ihop till en jämn smet.
Spritsa små rundlar på bakplåtspappersklädd plåt.
Baka mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna på plåten.
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till det är riktigt fluffigt. Tillsätt hallonen och vispa tills det har gått ihop sig till en jämn smörkräm.
(Använder du frysta hallon, låt dem tina på hushållspapper så det inte blir för mycket vätska)
Spritsa eller skeda på fyllningen på botten så att de blir toppiga.
Ställ biskvierna i kylen så att de blir riktigt kalla.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
Använd en liten kniv och tryck i botten på biskvin, doppa sedan i chokladen så att det täcker kanterna.
Låt stelna i kylen.
Biskvierna håller minst en vecka i kylen, och det går även jättebra att frysa in några.