Havrekakor

 


 

Ingredienser

  • 275 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Dekoration
  • 150g choklad
  • Baka

    1. 180 ° 
    2. Rör samman smör och strösocker.
    3. Blanda sen  ner de övriga ingredienserna till en deg.
    4. Rulla till 40 runda kulor och lägg dem på smörpapper på en plåt. Eller ta ut dem med en liten glasskopa.
    5. Tryck till kakorna med en gaffel.
    6. Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10-12 minuter.
    7. Låt svalna
    8. Spritsa choklad över kakorna.
    9.  



       




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0