Studentbiskvier

Finns det något sötare att servera till studentfikat än små biskvistudenthattar?

Dessa experimenterade jag fram lagom till att sonen skulle ta sin student.

Väldigt uppskattade.               

 

 

 
Studentbiskvier
 


 

 



 

Rabarberkompott


200 g rabarber
1 dl socker
1 msk vatten
Vaniljsocker
Ev. några droppar röd hushållsfärg.

Koka upp och låt koka i 5-10 min. Låt svalna.

Mandelbotten

200 g mandelmassa
0.5 dl socker
1 äggvita
Svart hushållsfärg/aktivt kol

Riv mandelmassan, blanda i äggvitan och socker rör ihop noggrant. 
Färga

Spritsa eller skeda ut 15 ovaler på ett bakplåtspapper.

Grädda i 200° i 10-11 minuter.
Låt svalna.
Vänd bottnarna uppochner.

Rabarbersmörkräm

250 g rumsvarmt smör
2.5 dl florsocker
1 äggula
 
Vispa ihop tills det blir fluffigt. (Ca 5 min)
Rör ner den avsvalnade rabarberkompotten 
lite i taget.
Ställ i i kylen låt svalna lite.
Bred sen på bottnarna och forma toppar eller kupolen. Spara en bit av bottnen tom som skärm på mössan. 
Ställ en stund i kylen igen.

Choklad

150g vit choklad
1 msk matolja
 
 
 
 
 
 
 

Hacka chokladen.
Smält ⅔ i mikron eller över vattenbad.Tillsätt resten och rör tills allt är smält. (Eller temperera som vit choklad.)Tillsätt oljan.

Doppa biskvierna i chokladen. Tryck fast en liten silver/guldpärla.
 

 



 


 


Klart!
 

 
 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hembakadlycka.blogg.se

Bröd och kakor upptar en stor del av min tanke. Jag njuter av att stå i köket och vispa och dekorera. jag tycker om det lite rustika utseendet. Det får gärna se hembakt ut.

RSS 2.0